В рубриката на Plovdiv24.bg Питайте кмета продължаваме да публикуваме отговорите на кмета

...
В рубриката на Plovdiv24.bg Питайте кмета продължаваме да публикуваме отговорите на кмета
Коментари Харесай

Вие попитахте кмета, време е за отговорите! Част 3: Колодрума и зоологическата градина

В рубриката на  Plovdiv24.bg   " Питайте кмета " продължаваме да публикуваме отговорите на кмета на заложените от вас - нашите читатели, въпроси. Днес на дневен ред са значимите въпроси към Колодрума и зоологическата градина.

" Зала Колодрума дава отговор на безусловно всички условия за шампионати от най-голям клас и писмото от Федерацията по волейбол доста ясно и изрично споделя това ", съобщи Иван Тотев пред камерата на Plovdiv24.bg

" Ние това го знаехме. Не може " Марица " да играе Шампионска лига в Колодрума, а някой да излезе и да каже, че залата не дава отговор на никакви условия. Но в публичното пространство тези гласове надвиват, тъй като не са толкоз доста, само че са мощни ", разяснява градоначалникът.

По думите му една от аргументите за обстановката е непостигнатото съглашение с Федерацията по волейбол за провеждащото се сега Световно състезание. Споразуменията, обаче, са многопластови, зад кадър има куп други фактори, които хората не виждат и аргументите изрично не са в Пловдив. 

" Ние страдахме, че Пловдив не е хазаин, но аргументите не са в Пловдив, те са някъде другаде. Но по-късно внушението за какво шампионата не е било в Пловдив и свързване на това подстрекателство с качеството на залата, ни обиди. Бе огромна мъка за нас, защото залата е прелестно оборудване. "

Затова и писмото, с което Българската федерация по волейбол кани Пловдив да домакинства турнир от волейболната лига на нациите за мъже е голямо облекчение. Освен всичко в залата към този момент са непокътнати 80 дати със събития до есента на идната година, разкри кметът Иван Тотев.

Зоологическата градина

" В момента няма безусловно никаква причина да не се строи Зоологическата градина. Правим всевъзможни срещи с проектантите, с изпълнителите, с надзорната компания. Сега ми дават обещание, че до седмица ще стартира строителството. Няма никаква парична да не се строи. Ако то не се случи, ще потърсим нова надзорна компания. Вече го одобрявам персонално, като че ли ми се случва незабележим бойкот. Но изрично съм дал период да стартира строителството, в случай че не - ще сменяме хората, които работят там. Повече не мога да понасям ", разяснява градоначалникът.

По думите му за довършването на Зоопарка трябват още към 30 дни, изрично решение на Общината е да се работи оптимално бързо. Надеждите са и за дефинитивно спечелване на делото с еколозите. 

" То няма отношение към самото строителство, а към приемането на обекта, което е друго ", изясни Тотев. " Спорът е доста простоват – той е дали Зоопаркът е в НАТУРА. Ясно е, че не е, там не минава граница на НАТУРА. До него има заведение, то в НАТУРА ли е? За пловдивчани  е ясно, само че за еколозите очевидно не е ", разказа проблема с делата и Зоопарка Тотев. 

А какво още сподели той по този въпрос - вижте в репортажа на Plovdiv24.bg. 

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР